Tietoa meistä

TIETOA MEISTÄ

Olen yli 34 vuotta ohjannut erilaisia ryhmiä ja yksityisiä, harrastelijoista kilpatasoisiin ja yksi yhteinen tekijä on ollut aina vahvasti esillä tasosta riippumatta – Hyvä ryhti!
Mielestäni fyysinen ryhti on uljaasti hartiat ja sanojensa takana suoraan seisova ihminen ja sisäinen ryhti kuvaa asennetta tekemisessä. Oma elämän selviytymistaistelu on vahvistanut entisestään asenteen merkitystä. Fyysinen puoli vaatii paljon harjoittelua, mutta asenne on oma valinta jo lähtötilanteessa ja mitä enemmän uskaltaa olla rehellinen, saa sisäisen ryhdin – lihan ja sisäisen sanan liiton lentoon.

Henkisen puolen voimavaroja olen saanut koulutuksesta, mutta uskallan sanoa, että oman elämän kokemusasiantuntijana olen pohjamudissa ryömimisien jälkeen eri tavalla oppinut, kuin lämpimällä turvallisella joogasalilla vihreää teetä nauttien, samalla eetterikehoa tutkaillen. Molempia oppimisen osa-alueita tarvitaan, sillä jos koko ajan joutuisi olemaan naama ryvettyneenä ja mieli murrettuna, saattaisi arki ja huumori olla kuivempaa ja niin raskasta, ettei juuri muille annettavaa olisi. Koen tänä päivänä yhtenä arvokkaimpana henkisen puolen opiskeluna ja käytännön koetinkivenä poliisiurani aikana tavalliset kenttäpoliisin hälytystehtävät sekä debriefing / defusing / työhyvinvointiohjaajan työn.

Missioni on ollut koko elämäni ajan saada ihmisiä innostumaan liikunnasta. Aamutelkkarin jumpat, oma kisaura, omat aerobic-videot, aerobic- ja kuntosaliohjaajien koulutukset ja aikoinaan oma jumppasali olivat näitä liikunnan ilon jakamisen kanavia ja nyt se on tämä verkkovalmennus. Näihin ajatuksiin ja kokemuksiin pohjautuen olen rakentanut RYHTI66 KIPINÄ verkkovalmennuksen, jonka toivon tuovan sinulle kokonaisvaltaista ryhtiä ja iloa elämään.

Kuuriluontoisuus ei sovi yhteen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kanssa, enkä halua siksi olla jatkamassa joidenkin naistenlehtien luomaa ”Joulukiloista eroon” sekä ”Kesäksi bikinivartalo” nälkäkuuri-, syyllisyys- ja katumuskerhoja, vaan luoda elämäntapaa, jossa on hyvä olla ja oppia tuntemaan ja tiedostamaan oman arjen sudenkuopat ja ennaltaehkäistä niitä. Juhlapäivät saavat olla juhlapäiviä, sillä ne ovat olennainen osa elämää ja sosiaalista terveyttä. Henkilökohtaisen elämäni suurin arvo on vapaus ja se on myös rakentamani valmennuksen perusajatus.

Sinulla on vapaa tahto – vapaus muuttaa elämääsi nyt, nousta ylös sieltä pohjamudasta, sillä koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa – rakastamaan itseään. Uskon vahvasti siihen, että kun suot itsellesi kauniita ajatuksia, haluat myös käytännössä tehdä hyviä tekoja itsellesi ja sitä kautta myös muille. Autan sinua tässä ajatuksien muutosprosessissa sekä siinä fyysisessä hikoilussakin.

Tuu mukaan!

Marianne Kiukkonen

päävalmentaja

RYHTI66