FAQ

Mikä on RYHTI66 KIPINÄ?

RYHTI66 KIPINÄ on 66 päivää kestävä verkkovalmennus, joka parantaa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Valmennus on suunnattu erityisesti liikkumattomille, iäkkäämmille sekä niille, jotka haluavat saada elämäänsä lisää kipinää.Valmennus on rakennettu niin, saat joka päivä pienen harjoituksen, sellaisen, ettei se kuitenkaan rasita arkeasi liikaa. Jokaiseen harjoitukseen on merkitty tekemiseen arvioitu aika, jolloin on helpompi ajoittaa tehtävä sinulle sopivaan ajankohtaan päivän aikana.

Mitä olen saavuttanut kurssin 66 päivän jälkeen?

Kurssin tavoite on aktivoida sinut tekemään päivittäin itsesi hyväksi pieniä asioita, jotka parantavat kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Uuden asian tietoinen oppiminen vaatii toistokertoja noin 40-60 kertaa, riippuen tekemisestä, joten on suurempi mahdollisuus onnistua luomaan hyvinvointia parantava tapa, kun sitä tehdään säännöllisesti toistaen.

Olen mielestäni fyysisesti ihan hyvässä kunnossa, mutta minua kiinnostaa henkisen puolen harjoitukset, joten kannattaako minun hankkia valmennus silti?

Kannattaa ehdottomasti tulla mukaan. Mikäli fyysiset treeniosuudet menee sinulta helposti ja sinulla on energiaa tehdä enemmän, tee ihmeessä esimerkiksi vaikka pidempi kävelylenkki, kuin mitä päivän harjoituksessa on. On hyvä kuunnella omaa kehoa ja jos se huutaa lisää treeniä, niin pidennä treeniaikaa ja tee lisää toistoja kun olet päässyt vauhtiin, mutta alku kannattaa ottaa aina iisisti. Pienin askelin eteenpäin, jos on ollut pitkä tauko liikkumisessa. Valmennuksessa saat varmasti monipuolisuutta jo nykyisiinkin fyysisiin treeneihisi.

Miksi tässä verkkovalmennuksessa näkee vain päivän kerrallaan?

Kun lähdin rakentamaan tätä verkkovalmennusta, niin halusin tehdä jotain ihan erilaista, sellaista valmennusta, mikä ei jäisi kesken. Tässä maailman informaatiotulvassa moni tärkeäkin asia menee ohi, koska tietoa tulee joka suunnasta, ettei pystytä kunnolla fokusoitumaan mihinkään. Valmennus on rakennettu niin, ettei se rasita arkeasi liikaa, mutta kuitenkin harjoitukset tehoavat ja toimivat. Jokaiseen harjoitukseen on merkitty tekemiseen arvioitu aika, jolloin sinun on helpompi ajoittaa tehtävä sinulle sopivaan ajankohtaan päivän aikana.

RYHTI66 LIIKEPANKKI valmistuu keväällä 2021, jossa on jo vähän kovempia treenejä näiden alkeiden jälkeen sekä edistyneille mm. haastavia kuntopiirejä ja perusvoimaliikkeitä: Etukyykky, maastaveto, pystypunnerrus, rinnalleveto, kulmasoutu, leuanveto ym. Nämä liikkeet vaativat kehon täysimittaista hallintaa ja pohjakuntoa. Siksi valmennuksessa lähdetään liikkeelle ensin kokonaisvaltaisista treeneistä – koko kehoa kuormittavista harjoituksista, jolloin varmistetaan keskivartalon tukilihasten vahvuus edetessä haastavampiin harjoituksiin. Jotta lihasta ja voimaa saa lisää, on ryhdyttävä nostamaan puntteja.

Tarvitseeko minun hankkia kotiin erityisiä välineitä/varusteita?

RYHTI66 KIPINÄ verkkovalmennus on rakennettu niin, että periaatteessa pärjäät kotoa löytyvillä varusteilla, sillä haluan ettei kukaan lopeta tekemistä puuttuvien varusteiden takia. Käsipainoina voi käyttää pesuainepurkkeja ja keppinä siivousmoppia.
Jos sinulla on mahdollisuus panostaa muutamiin välineisiin, mm. jumppapallo, jumppamatto, käsipainot, keppi, kahvakuula ym. niin ne ovat loistavia sijoituksia itseesi.

Haluaisin ostaa valmennuksen, mutta minulla ei ole mahdollisuutta ostaa kerralla, enkä saa maksuhäiriömerkinnän vuoksi verkkokaupasta osamaksumahdollisuutta. Onko mitään mahdollisuutta saada hankittua valmennus?

Vaikka valmennus on edullinen, vain 3,77€/päivä, kahvikupin verran, tiedän, että joskus elämäntilanne voi olla sellainen, ettei ole kerralla mahdollisuutta maksaa isompaa summaa.
Mikäli todella haluat osallistua valmennukseen, niin autan tässä kohtaa sinua, ota yhteyttä [email protected], niin teemme sinulle maksusuunnitelman.

Olen 53 vuotias ja olen ollut liikkumatta 12 vuotta. Tuntuu, että hengästyn jo kauppareissulla. Olen kohdellut itseäni huonosti niin kauan ja paljon. Haluaisin osallistua valmennukseen, mutta en tiedä pärjäänkö, koska olen niin surkeassa kunnossa, uskallanko osallistua?

RYHTI66 KIPINÄ on rakennettu erityisesti niille, joilla on säännöllisestä urheilusta kulunut aikaa ja henkisenkin puolen asiat jääneet taka-alalle. Lähtötilanne valmennuksessa on pakkaselta kohti nollaa ja plussan puolelle pikkuhiljaa. Tämä valmennus on tehty juuri siis sinulle, jolla aktiivisesta säännöllisestä tekemisestä on aikaa vierähtänyt vuosia tai vuosikymmeniä. Valmennuksen fyysiset osiot lähtee liikkeelle hyvin helpoista, yksinkertaisista ja lyhyistä treeniosioista, joihin pääset varmasti mukaan ja kunnon kohenemisen myötä voi sitten vähän koventaa treenejä ja tehdä vähän enemmän.

Mitä teen jos minulta jää yksi tai muutama päivä väliin esim. sairastumisen tai matkan takia?

Perusperiaate on, että sairaana ei urheilla. Noin puolet harjoitteista on henkistä valmennusta, joten jos vointi sallii, voit suorittaa ne ajallaan. Urheilutehtävät voit tehdä sitten myöhemmin, kun olet parantunut täysin. Päivittäisten harjoitusten kestot ovat maltillisia, joten matkalla voi olla jopa hyvä saada keskittyä itseen hetkeksi päivän aikana. Jos jostain syystä et pysty millään tekemään päivään kuuluvaa harjoitusta, voit tehdä sen heti seuraavina päivinä, kun sinulla on mahdollisuus ottaa päivä kiinni ja päästä takaisin rytmiin.

Pitääkö minun käydä lääkärissä ennen kurssin alkua?

Aina ennen suuria elämäntapamuutoksia on suositeltavaa käydä terveystarkastuksessa ja/tai lääkärin vastaanotolla. Huomioithan, että verkkovalmennus ei ota kantaa perussairauksien lääkehoitoihin. Jokainen vastaa omasta terveydestään, mahdollisista sairaudenhoidoistaan ja vakuutuksistaan itse.