Tammikuu 2023: MEDITAATIO – Syvä sisäänpäin kääntyminen

Tammikuu 2023: MEDITAATIO – Syvä sisäänpäin kääntyminen

Olen saanut pyyntöjä ohjattuihin meditaatioihin, sillä monet ovat kokeneet vaikeaksi meditoida yksin.
Ohjattu meditaatio on helppo tapa aloittaa jännittävä seikkailu omaan sisimpään. Saat tutustua itseesi ja tehdä löytöretkiä ajatuksiisi.

ALUN VAIKEUDET
Meditointi voi aluksi tuntua hankalalta, kun yrittää väkisin tyhjentää päässä humisevaa meteliä.
Harjoittele olemaan silmät kiinni aluksi vaikka pari minuuttia hengittäen syvään, antaen ajatusten tulla ja mennä, keskity sinä vain hengittämään, niin hermosto rauhoittuu ja syke laskee.
Tämä on jo iso onnistuminen.
Pikku hiljaa eteneminen tässäkin, ihan niin kuin maastavedossakin. Harjoittelua. Minuutti minuutilta.

Palautteista päätellen meditoinnin vaikeus syntyy siitä, että odotukset ovat olleet liian suuret heti ensimmäisestä meditaatiosta alkaen.
Toive, että siinä mahdollisen epätoivonkin hetkessä tapahtuisi sillä sekunnilla jotain isoa ja koko elämää mullistavaa aiheuttaa pettymystä ja turhautumista, kun sitä suurta ihmettä ei sitten juuri siinä pienessä hiljentymishetkessä tapahdukaan, vaan päässä jyllääkin sata ja tuhat asiaa, täysin kaaoksessa.
Siinä ollaan sitten pettyneitä itseen osaamattomana edes meditoida ja koko homma tyssää pahimmillaan siihen. Älä luovuta vaikka mikä olisi. Tässäkään asiassa.

MUUTOSVOIMA KANNUSTAA TEKEMÄÄN
Meditoinnin muutosvoima on totta, mutta se kaivattu muutos voi tulla joskus päivien päästäkin tai vasta useiden pysähtymishetkien jälkeen, joten siksi parasta on toiminta, aloittaminen vaikka pohjamudista ja tekeminen. Kärsivällisyyttä koetellaan meditaatiossa juuri eniten alussa, kun rentoutuminen ja rauhoittuminen on haastavaa.

Oli sitten kysymys ihan minkälaisesta muutoksesta tahansa, prosessointi vie aikaa aina. Toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Jokainen muutos on yksilöllinen, joten ethän vertaa itseäsi jonkun toisen henkiseen matkaan. Joku voi käydä vuosikausia esimerkiksi joogassa ja yhtäkkiä saada vuosien jälkeen oivalluksen omasta sisimmästä, kun taas joku voi saada ensimmäisillä meditointikerroilla uuden suunnan elämäänsä.
Muutos tulee, kun olet valmis sen vastaanottamaan.

ALOITA TÄNÄÄN

Pieniä vinkkejä sinulle meditointiin:
* Pysähdy – jo muutama minuuttikin riittää.
* Istu – näin pysyt vähän paremmin hereillä. (itse nukahdan melko heti, jos meditoin pitkälläni)
* Sulje silmät – kun yksi aisteista on pois käytöstä, muut aistit vahvistuvat.
* Odotus ja tulosten mittaus ja jahtaus > jätä nämä pois. Ota ilolla vastaan mitä tulee, jätä vaatimukset pois. Kysyä aina voi sisimmältä toki – kuuntele, mitä sisimpäsi vastaa.
* Hengitä syvään muutama kerta – tällöin rentoudut ja pääset laskeutumaan sydämeen.
* Tee jalkapohjista juuret maan ytimeen ja valoputki päästä kosmokseen > olet maadoittunut ja suojattu.
* Antaudu > tulee mitä tulee > ota ne vastaan.
* Mikäli päässä pyörii huolet ym. anna niiden tulla silmiesi eteen > sano niille, että: ”Sopiiko, että annan teille täyden huomion tämän meditaation jälkeen.”
* Rentoudut yhä enemmän, hartiat laskeutuvat, hengitysrytmi hidastuu ja rauhoittuu.
* Ajattele omaa ruumistasi, jäsen jäseneltä > tämä helpottaa apinamielen rauhoittumiseen.
* Laskeudu sydämeen > itselleni on ollut helpointa mennä sydämeen selän puolelta, koputan sydämen oveen ja sieltä usein on tullut sisäinen lapseni avaamaan oven ja hän on kertonut minulle asioita, mihin olisi hyvä keskittyä ym. ja siinä samalla olen nähnyt sydämeni sielunmaisemaa, värejä, tapahtumia ym.
* Meditaatiossa voi saada kehollisia tuntemuksia, väristyksiä, kuulemisia, näkemisiä, syvää rentoutumista, rauhoittumista ym., mutta välttämättä aina näin ei tapahdu ja silti meditaatio on saattanut olla hyvä rentoutumishetki ja se on riittänyt siihen hetkeen.
* Joskus vaikutukset voivat tulla päivien päästä tai uniin. Prosessointi vie aikaa, kun meillä tahtoo välillä olla muutosvastustus kova.

Jos kuvailisin onnistunutta pysähtymishetkeä, niin onnistunut meditaatio on kuin syväpuhdistus ajattelulle. Kaikki turhat, junnaavat, eteenpäin viemättömät ajatukset lähtee pois kuormittamasta ja viemästä pois iloa.
Kaunis, syvä mielenrauha ja ilo syntyy omassa mielessä ja ruumiissa > olo keventyy kokonaisvaltaisesti.
Luovuus lisääntyy huimasti > ratkaisemattomiin kysymyksiin löytyykin yhtäkkiä selkeys ja vastauksetkin.

Meditaatio on loistavaa itsehoitoa aivoille > syväpesu, huuhtelu, linkous ja kuivaus.

MEDITATIIVINEN TEKEMINEN
Meditatiivista voi olla myös jokin rauhoittava tekeminen ilman puhumista, esimerkiksi meren aaltojen katselu, venyttely, maalaaminen, askartelu, kävely metsässä, neulominen kauniin rauhallisen musiikin ollessa taustalla, onkiminen, hiihtäminen, saunominen, kiikkuminen keinussa, kirjoittaminen, kukkien hoitaminen, avotulen katsominen ja vaikka leipominen.

Jos mahdollista, kokeile tehdä meditaatiota aamulla tai silloin kun sinulla ei ole kiire mihinkään ja on oma rauha.
Etsi sopiva kohta päivästä itsellesi pieneen pysähtymiseen.

Itse olen huomannut, että viikolla aamut ovat väkisin melko hektisiä, eikä kello viiden heräämiset vielä houkuta, joten olen viikonloppuisin meditoinut rauhassa aamuisin ja viikolla iltaisin, nukahtaen sitten lopuksi. Tämä on toiminut hyvin, enkä toisiaan pakota itseäni väkisin meditointiin, vaan kun tuntuu siltä. Koko ajan mieli on tehnyt meditoimaan yhä enemmän ja useammin. Olen huomannut sen, että itselläni alkuperäiskansojen luonnonrohto Rapéh vie todella syvälle sisimpään, näyttäen totuudellisen itsen, entisiin elämiin asti. Rapéh on ollut suurena apuna rauhoittumisessa ja laskeutumisessa sydäntietoisuuteen.

Meditaatiossa on parasta se, että sen avulla oppii tuntemaan itseään paremmin, tietoisuus laajenee, myös ruumiillisesti.
Meditointi auttaa tunteiden läpielämiseen – sillä niin kauan kuin olemme tunteidemme vietävissä, triggeröidymme helposti ja monesti vieden mataliin energioihin, turhaan. Kun tunnemme itseämme, syitä sekä seurauksia ja olemme käsitelleet traumoja, saamme mielenrauhaa.
Parhaimmillaan saat tietää, kuka olet ja mikä on elämäntehtäväsi, sillä sisimpäsi on niin viisas, että se tietää ja kertoo sen sinulle, kun vaan pysähdyt, kysyt ja kuuntelet sisintäsi.
Ja ole huoleti – sisimpäsi haluaa sinulle aina vain parasta ja viedä sinut kohti ääretöntä ja sen yli ❤️

Meditaatioterveisin, Marianne

PS. Ohjattuja pieniä meditaatiohetkiä on tulossa. 😍🙌