Lokakuu 2022: SANANGA – Rohto luonnosta

Lokakuu 2022: SANANGA – Rohto luonnosta

Olen alkuperäiskansojen elämäntyylin ja erityisesti Rapéhin myötä innostunut muistakin parantavista luonnonrohdoista ja nyt minulla on omakohtainen kokemus myös Sanangasta, josta jaan innoissani ilosanomaa ja oman ensimmäisen kokemukseni.

Lyhyesti, tämä tieto minulla oli ennen ensimmäistä kertaa:

”Sanangaveden silmätipat kirjaimellisesti parantaa henkisistä näkökykyä, niin sisään-, kuin ulospäinkin.” Alku kuulosti mainiolta. Mutta ihan niinkuin Rapéhissa, voi kipua esiintyä eri muodoissaan. ”Silmiin tulee muutamaksi minuutiksi polttava tunne.”

Alkuun pelko oli hirvittävä, kun jo muutenkin aikoinani piilolinssejä käyttäessäni arastelin linssien laittoa silmiin, saati että tietäen ennalta tulevan varman kivun. Pohdin viikon ajan tämän luonnonrohdon kokeilua. Otin selville, onko mitä esteitä ottaa Sanangaa, kun silmien kanssa on hajataitto ym. haastetta olemassa edelleen. Kun selvisi, että Sananga nimenomaan saattaa auttaa tässä ongelmassa, en enää epäröinyt, vaan päätin rohkeasti kokeilla.

Olen käsinyt usein kirvelyistä ja silmien kuivuudesta ihan ilman piilolinssejäkin. Silmät punoittivat usein ja tuntui tosiaan, että silmissä olisi ollut hiekanjyviä.
Siksi Lasik-laserleikkaus kuulosti aikoinaan taivaalliselta, ettei silmiin enää tarvitse työntää leikkauksen jälkeen mitään. Se onnistuikin sitten täydellisesti vuonna 1998.

Arkailin tosiaan ensin Sanangaa, sillä pelkäsin ”sokeutuvani”, jos työnnän silmiini jotain ja varsinkin kun tiesin etukäteen, että tipan laittamisen myötä tulee väistämätön kipu. Onneksi uteliaisuus ja tieto hyvistä vaikutuksista sai minut vakuuttumaan tästä upeasta luonnonrohdosta kohdallani.

Joo kipu kyllä tuli, mutta se kipu on niin erilainen näissä luonnonrohdoissa. Sama Rapéhissa on se ”puhdistusoksennus” ihan erilainen, kuin esimerkiksi jokin vatsatautioksennus. Näiden luonnonrohtojen mukana tuleva kipu on mieltä kirkastavaa, kehoa puhdistavaa ja energeettisesti voimaannuttavaa kipua, jota on vaikea sanoittaa, se pitää todellakin itse kokea.

Hengitin muutaman kerran syvään ja sitten annoin mennä. Sanoin samat sanat, kuin Rapéhissa aikoinaan, että otan vastaan sen, mitä tämä rohto tuo minulle tähän hetkeen, olen valmis ja antaudun.

Itselleni vaikutus Sanangassa oli aluksi fyysinen sillä tavoin, että tippojen laittamisen jälkeen silmiin, kehossa alkoi sisäinen tärinä heti. Kaikki kovan kontrollin pitäminen kehossa tippui suojakilpineen ja näin keho pääsi vapauttamaan kapseloitunutta negatiivista energiaa tärisemällä, myöhemmin myös ulkoisesti havaittavissa olevalla tärinällä. Vaikutus meni kehon läpi pitkittäis- ja poikittaissuuntaisesti.
Kipu silmissä kesti noin minuutin pari. Olin hiljaa ja otin kivun vastaan ja heti kun antauduin kivulle ja hyväksyin sen, se hellitti.
Jokaisen yksilöllinen kivunsietokynnys sekä traumahistoria toki vaikuttaa tuntemuksiin.

Noin 10 minuutin räpyttelyn aikana silmäni täyttyivät puhdistavilla kyynelillä ja välittömästi avattuani silmät kokonaan, ne tuntuivat jälkeenpäin niin pehmeiltä ja ikäänkuin öljytyiltä.

Olen käyttänyt piilolinssejä vuosia ennen lasik-likinäköleikkausta, joten silmissä on aina ollut kuiva tunne, jopa ajoittain hiekkapaperinen olo ja se tunne on nyt Sanangan jälkeen kadonnut kokonaan. Näen värit kirkkaammin ja olo silmissä on taivaallinen. Pelkästään nämä fyysiset vaikutukset sai minut innostumaan tästä luonnonrohdosta, joka paransi silmiäni heti, puhumattakaan henkisistä vaikutuksista. Voisin melkein kiljua onnesta nyt, että olen löytänyt tämän luonnonrohdon Rapéhin lisäksi.

Silmiin kohdistuvan kivun kestäminen ja lopulta voittaminen on niin ihanan palkitseva tunne.
Pelko>Kipu>Kehon ja mielen parantuminen ja mielenrauha, syvä rentouden tunne tuli koko kehoon ❤️ Olen edelleen hämmästynyt, kuinka upea terävöityminen tapahtui näössäni.
Suosittelen lämpimästi Sanangaa ihan kaikille.

Mitä Pyhä Sananga on?
Tärkein ainesosa on Apocynaceae-pensaan juuri. Tämä rohtokasvi löytyy Brasilian Amazonin alueelta.
Sanangavettä käyttivät metsästäjät aikoinaan parantamaan erityisesti hämäränäköä. Sitä käytetään nykyisin osana Rapéh/Ayahuasca Seremonioita, mutta myös ihan erillisenä, yksittäisenä hoitona.

Sanangan hyödyt ovat yksilöllisiä, mutta mm. näitä havaintoja on tullut:
✨ Terävöittää voimakkaasti kaikkia aisteja
✨ Kirkastaa värinäköä
✨ Auttaa saamaan paremman yhteyden omaan sisimpään
✨ Parantaa fyysisesti näkökykyä, esim. kaihia ja hajataittoisuutta
✨ Nollaa energiakentän
✨ Stimuloi kolmatta silmää
✨ Vahvistaa henkistä voimaa poistaen kehosta vihaa
✨ Puhdistaa kehoa voimakkaasti ja mieltä negatiivisista energioista
✨ Antaa suojan tummaa energiaa vastaan
✨ Auttaa riippuvuuksissa, ahdistuksessa ja masennuksessa
✨ Luo yhteyttä luontoon
✨ Antaa voimakkaan kehollisen rentoutuksen

Ota Sanangaa ainoastaan silloin, kun silmät ja silmäympärysiho on terveenä.

Lisäksi silmien on suositeltavaa olla meikittömät Sanangaa ottaessa, niin luonnonrohdon sekaan ei valu esim. ripsistä mitään tuntemattomia kemiallisia aineita.

RYHTI66 Rapéh Seremoniassa on mahdollisuus nyt saada myös Sananga-vettä.

Olet lämpimästi tervetullut luonnonrohtojen Seremoniaan 💚
Kiitos Äiti Maalle näistä upeista rohdoista 💚

Innostunein luonnonrohtoterveisin, Marianne