Joulukuu 2020: TILINPÄÄTÖS

Joulukuu 2020: TILINPÄÄTÖS

Usein oman elämän tilinpäätöshetki tulee vuodenvaihteessa, kun pitkinä pyhinä on vihdoin hetki aikaa pysähtyä ja asettaa toiveita uudelle vuodelle. Silloin tulee käytyä läpi menneen vuoden tapahtumia, pettymyksiä, virheitä, kyseenalaistaa tekemisiään ja laittaa uusiksi omaa arvomaailmaansa. Vuosi vuodelta päivittelee ajan juoksemista ja sitä, miksei opi kokemastaan. Miksei vaan juokse ajan mukana ja hyödynnä kaikkea elämänkokemusta ja opittua tietotaitoaan? Vai kannattaako ylipäätään juosta? Miksi sitä kompastuu samaan kantoon, ainakin kolmasti? Varsinkin oman hyvinvoinnin suhteen.
Miten monta kertaa sitä on luvannut itselle, että menee ajoissa nukkumaan, opettelee tekemään terveellistä ruokaa, antaa aikaa ystävilleen.
Mitäpä jos tämän uuden vuoden lupaus olisi yksinkertaisesti tehdä asioita, joista tulee hyvä mieli.

Tässä pieniä vinkkejä:

1. Unohda jatkuva kiire.

Ota asiat rauhallisesti. Elä siinä hetkessä, sen henkilön seurassa missä olet. Älä odota nopeita tuloksia mistään, vaan anna aikaa itsellesi ja toiselle.

2. Aseta tavoitteesi tähän hetkeen.

”Syön lounaan tässä ja nyt, koska se tekee minulle hyvää. Vedän punttitreenin, koska tarvitsen nyt sitä treenin jälkeistä tunnetta. Menen metsälenkille, koska kaipaan luontoa, happea ja lintujen laulua”.

3. Älä kiellä itseltäsi mitään

Tee tee elämäntapamuutoksesi tekemällä parempi valinta joka hetki, yksi valinta kerrallaan, pikkuhiljaa, vähitellen pysyvästi. Unohda kieltolistojen tekeminen. Keskity niihin mitä sinä saat tehdä. Positiivinen asenne puskee sinua eteenpäin.

4. Puhu asioista ääneen

Olipa kyse sitten työurastasi, parisuhteestasi tai muutosprojektistasi. Ääneen puhumalla asiat tulevat todeksi ja niistä on vaikeampi laistaa. Ole rehellinen itsellesi.

Jos keskimääräinen elinikä on 75 vuotta, tarkoittaa se, että elämässä on:
27 300 PÄIVÄÄ/ ELÄMÄ
657 000 TUNTIA/ ELÄMÄ
Isoja lukuja, mutta jos luvun kääntää urheiluauton hintaan, ei kummosta vielä sillä saa. Jos kädessä olisi kello, jossa aika vähenisi koko ajan, muuttuisiko nämä vuosittaiset tilinpäätös pohdinnat erilaisiksi?
Nuorena tuntui, että aikaa on rajattomasti.
Nyt vanhempana aika on noussut suureen arvoon. Olen usein ääneen toivonut, että olisipa vuorokaudessa enemmän tunteja, niin ehtisi tekemään elämässä kaikkia niitä asioita, mitä haluaisi oppia tekemään, ehtisi tapaamaan itselle tärkeitä ihmisiä, urheilla ja olla vaan. Joskus läheisen ihmisen kanssa kahvitteluhetki tuo juuri sinä päivänä paremman olon kuin rääkkijumppa. Joskus valinta menee näin ja silloin se on siihen elämän hetkeen paras valinta.

Ihminen, joka on tiukalla ruokavaliolla ja treenaa viisi kertaa viikossa on jo hyvin lähellä huippu-urheilijan arkea. Valmennustyössä näkee joskus tapauksia, joissa hyvinvoinnin neuroottinen tavoittelu on kääntynyt täydelliseksi pahoinvoinniksi. Huippu-urheilu kuluttaa ihmistä joka tasolla. Kilpaurheilija ottaa aina riskejä terveytensä kustannuksella, kuntoilijan ei tarvitse. Kipupisteet eivät korjaannu optimaalisella aamusmoothiella, vaan psykofyysisessä kokonaisuudessa mielentilalla on suurempi merkitys.

Aloittelijan kuntoiluprojektissa elävä:
Panosta toiminnalliseen kokonaisvaltaiseen treeniin, niin että treenistä tulee hiki ja sitä kautta hyvä olo.
Eristävät treenit saa aloittelijan paikat kipeiksi turhan moneksi päiväksi, siksi alkuun on viisasta tehdä isoja perusliikkkeitä suurella liikelaajuudella ja hyvällä tekniikalla.

Rakas lukija, elämä on tässä ja nyt.
Sinulla on joka päivä 86 400 SEKUNTIA –
Pysähdy ja mieti, miten haluat arvokkaan aikasi käyttää?
Mitkä asiat tekee sinulle oikeasti hyvän mielen? Miten pakollisista tekemisistä saisi mieluisampia? Kulutamme arvokasta aikaamme asioihin, jotka sammuttavat elämäniloamme ja vievät voimia. Aina asiat eivät todellakaan ole helppoja ja haasteet tietysti kuuluukin elämään ja usein juuri niistä vaikeimmista asioista kun selviää, niistä tulee parhain mieli. Jos sinusta on hankalaa miettiä, että mistä tämän urakan aloittaisi, tule mukaan RYHTI66 verkkovalmennukseen. Siellä lähdemme pienin askelin kipuamaan kohti nollaa ja siitä plussan puolelle. Tässä valmennuksessa et tarvitse muuta kuin huippuasenteen, että yrität ja teet. Motivaatio kasvaa oppimisen ja onnistumisten myötä.

RYHTI66 Verkkovalmennuksessa lähdetään nollan alapuolelta, pakkaselta nostamaan fyysistä sekä henkistä kuntoa ylöspäin, pikkuhiljaa.
Tule mukaan!

Terkuin Marianne. Olen sinun koutsi, piiskuri ja tukija <3