Huhtikuu 2022: Rohkeudesta

Huhtikuu 2022: Rohkeudesta

On sanottu, että rakkauden vastakohta on pelko.
Totta.
Lisäisin tuohon, että pelon ja rakkauden välissä on rohkeus.

Miksi oman totuuden, rakkauden ja rohkeuden etsiminen on niin vaikeaa?

Pelko katsoa omaan sisimpään ja toimia totuuden nähtyään saadakseen oman valon loistamaan vaatii rohkeutta.
Useat valitsevat ”helpomman” ratkaisun, jossa ei tarvitse muuta kuin jäädä ja sietää sitä samaa shittiä.
Pitkässä juoksussa tämä ”helppo” ratkaisu kääntyy kuitenkin tuskaksi päivä päivältä.

Miten pääsisin löytämään totuutta?

Pysähdy, hiljenny ja käänny sisäänpäin.
Silloin löydät sisimmästäsi totuuden ja valaistut omasta sisimmästäsi käsin.
Alkuun tämä ratkaisu on tuskainen, koska tämä vaatii nöyrtymistä itselle ja on tehtävä konkreettisia tekoja päästäkseen eteenpäin. Pysähdy risteyskohdissa ja kysy sisimmältäsi neuvoa.
Meidän keho on niin viisas, että se kertoo sinulle kyllä vastauksen aina.
Hakeudu lähelle luontoa, ota sukat jalasta, kävele ulkona paljain jaloin metsäpolulla, juurruta itsesi Äiti Maahan ja katso ylös valoon – Isä Taivaaseen.
Tunnet luonnon voiman energiana olossasi.
Päivä päivältä olo helpottuu, koska totuus antaa voimaa, luo uutta, tuo ilon, valon silmiin ja sieluun ja loistaa siten myös sinusta ulospäin.

Miten tulen tietoisemmaksi itsestäni?

Tietoisuus pitää sisällään sen, että tullakseen tietoiseksi, on ensin havaittava oma valheellinen elämä/identiteetti. Käännyttävä sisäänpäin. Tämä vaatii rohkeutta, sillä se näkymä ei ole aina kaunis.
Siksi tuo prosessointivaihe on raskas, kun itseään pitää katsoa syvälle silmiin ja todeta kaikki, mitä sinne on ulkopäin luotu. Usein uskomukset ovat alistavia, latistavia, mitätöiviä ja suorastaan pahoja, jotka ovat vieneet vuosien saatossa uskon omaan luomisvoimaan, luottamukseen rakkauteen itseään ja muita kohtaan. Juuret näihin ulkoapäin ajettuihin uskomuksiin on katkaistava, oma mieli ja sen vaatimukset on jätettävä taakse, jotta pääsee ”syntymään uudestaan” ja uusi positiivinen ajattelutapa saa jalansijaa.
Kun alkaa itse luomaan totuudesta käsin – niin tietoisuus avautuu kaikessa mittaamattomuudessa suuruudessaan.

Näistä oivalluksista lähtee henkinen prosessi käyntiin ja tällöin pystyy laajentamaan tietoisuutta.
Haastavin kohta: Kipeää tekevä luopuminen mielen luomista uskomuksista, vaikka tietää niiden olevan tuhoavia, niin silti sattuu päästää niistä irti, koska ne on niin juurtuneet > ns. ”tottunut niin paskaan”, että uusi parempi tuntematon pelottaa.
Tämä on esimerkiksi nähtävissä parisuhteissa, joissa kumpikaan ei ole enää onnellinen. Irtipäästö olisi molempien elämää parantava tekijä, mutta rohkeus puuttuu lähteä tekemään se konkreettinen työ, mitä ero vaatii. On niin tottunut kaikkeen, että ”paska olo” on muuttunut ”turvalliseksi paskaksi oloksi”.
Kaikki uusi pelottaa, vaikka sisimmässä tietää, että se muuttaisi elämää parempaan suuntaan, puuttuu rohkeus. Puuttuu rohkeus kertoa se parisuhteen toiselle osapuolelle, odottaa jopa, että se toinen tai joku ulkopuolinen tekee sen. Pelottaa materian jakaminen ja menettäminen. Pelottaa nähdä, minkälainen ihminen on silloin, kun jää yksin.
Pelottaa oman ystäväpiirin, suvun ja läheisten reaktiot. Pelottaa oma kaipuu niihin parisuhteen hyviin hetkiin menneisyydessä. On niin monia asioita, jotka ovat ilman vastauksia itselle, että mielummin jää ja huomaa kadottavansa päivä päivältä kauemmaksi rohkeuden ja totuuden.

Sisimmän huuto kovenee päivä päivältä myös. Siksi sitä on vaiennettava laittamalla televisio tai radio päälle, kovalle, ettei sisimmän huuto kuuluisi. On pidettävä itsensä kiireisenä, ettei ehtisi pysähtymään. Mieli ohjaa mielensä mukaan, erkaannuttaen yhä kauemmaksi sisimmän äänestä.

Mieli täytyy jättää.
Pysähdys täytyy tehdä.
Sammuttaa televisio ja radio.
Rohkeasti kysyttävä keholta, mitä minun on nyt tässä elämäntilanteessa tehtävä.
Avattava yhteys itseen.
Luotava vahvat juuret sekä yhteys valoon.
Nämä asiat antavat kivijalan, jotta tietoisuus voi alkaa laajenemaan.
Tietoisuutta pitää olla, jotta havaitsee omat valheet – valheellisen identiteetin, jolloin voi lähteä tekemään muutosta, elämään totuudesta käsin.

Uudestisyntyminen totuudelliselle elämälle avautuu ja kokonaan uusi maailma kaikkine upeine mahdollisuuksineen.
Tällöin havaitsee oman potentiaalin kokonaisvaltaisesti – että se on mittaamaton.
Rajattomat mahdollisuudet ajatella, tehdä ja elää.

Kuka minä sitten olen ja mikä on minun elämän tarkoitus?

Tunnen sisimmissäni tulleeni tänne auttamaan ja parantamaan itseäni ja muita ihmisiä.
Tavoitteena on elää rohkeasti elämä mahdollisimman hyvin ja auttaa muita samaan, löytämällä ensin rakkauden itseäni ja muita kohtaan.

Ystäväni Ulrika Hannulan sanoin:
Minua kiinnostaa vain totuus.

Tähän loppuun kirjoitus joulukuulta 2018, päivänä, jolloin kävin irtisanomassa itseni Suomen poliisista, mikä vahvistaa tunnettani tässä hetkessä:

Tämä päivä jää mieleeni varmasti elämäni yhtenä merkittävimmistä päivistä.
Tänään kävin irtisanomassa itseni poliisin virasta pitkän pohdinnan jälkeen. Poliisin työ ei ole mikä tahansa hanttihomma, johon mennään tuosta noin ja lähdetään pois hetken mielijohteesta. Kenttäpoliisin työ on ollut minulle iso osa identiteettiäni, tärkeä kutsumustyö ja olen tehnyt vaativaa ja vastuullista työtä suurella sydämellä, auttaen ihmisiä lain henkeä toteuttaen.
Olen todella kiitollinen kaikista kenttävuosistani ja erikoistehtävistä, joihin minut valittiin. Nyt yksi ovi sulkeutuu ja odotan toisen oven avautumista, mutta auttamistyötä en lopeta koskaan.

Velu ja Sami ym. ryhmäni – Ikuisesti kiitollinen teille partiokaveruudesta, kaikesta tuesta ja ystävyydestä poliisiurani aikana. Olette edustaneet sellaista poliisia, mihin olen halunnut kuulua.
Urat on osalla muuttuneetkin jo, ja nyt on meitsin vuoro.

Rohkeudesta: Vaatii rohkeutta puolustaa toista, mutta vaatii vielä suurempaa rohkeutta lähteä vanhasta pois tyhjän päälle, rakentaa uusi alku ja uskaltaa lähteä seuraamaan omia unelmia ❤️

Iloisin terveisin, Marianne

PS. Progress Through Pain.