Helmikuu 2024: Sielun pimeä yö

Helmikuu 2024: Sielun pimeä yö

MITÄ TARKOITTAA SIELUN PIMEÄ YÖ?

Ihan aluksi – kaikille niille, jotka mahdollisesti ovat tässä suonsilmässä – olet hyvin onnekas saadaksesi kokea tämän elämääsi ravistelevan kokemuksen, sillä se tulee olemaan elämäsi siunaus, suuri rakkaudellinen kokemus, koska ilman pimeyttä ei näe valoa. Kiitollisuus tästä kokemuksesta siivittää tietoisuuden laajempaan ymmärrykseen, mikä on inkarnaatiosi tarkoitus:
Tietää itsestäsi, sielustasi ja rakkauden ilmentymästä taas hiukan enemmän.

Sielun pimeä yö kuvaa elämän vaikeaa ja synkkää vaihetta, jossa kohtaa kriisin, tuskan ja epävarmuuden.
”Pimeyden” kohtaaminen on suuri kasvukokemus, jossa tuntee menettävänsä otteen omaan elämään, jolloin syntyy tunne syvästä sisäisestä pimeydestä ja epätietoisuudesta.
Ihminen kokee olevansa eksynyt henkisesti ja fyysisesti. Ihminen alkaa kyseenalaistaa oppimaansa, kokee romahdusta, masennuksenkaltaista uupumusta, saamattomuutta, negatiivisuutta, väsymystä, epäonnistumista ja riittämättömyyttä. Kokemus on aina toki yksilöllinen, jokaisen oman kivunsietokynnyksen määrittelemä henkinen ja fyysinen kiputila.

MITEN SIELUN PIMEÄ YÖ LIITTYY ROHKEUTEEN?

Siinä kohtaa omat heikkoutensa, epävarmuutensa ja menettää osittain aiemmat henkiset varmuutensa ennen kuin saavuttaa uuden, syvemmän ymmärryksen ja yhteyden henkiseen puoleensa.
Tämä vaatii suurta nöyrtymistä ja rohkeutta.
Lopputuloksena on kuitenkin paljon sisäistä kasvua, henkistä uudistumista vaikeuksien ja epävarmuuden kautta, joita ainoastaan kohtaamalla rehellisesti voi tietoisuus laajentua. Rohkeutta on luottaa, että pimeydessä näkee valon paremmin.

TIETOISUUDEN LAAJENTUMINEN KIVUN KAUTTA

Yleisesti aina kun ihminen kääntyy syvästi sisimpään tutkimaan itseään, laajentuu tietoisuus, vahvistaen omaa voimaa ja tämä kaikki tapahtuu kivun kautta.

Vetäessäni retriittejä olen todennut, että retriitin rakkauskuplasta lähdettyä voi joillekin iskeä valtava rakkaudenkaipuu, mikäli rakkautta on etsinyt ulkoapäin. Silloin voi tulla tunne, että tippuu valosta pimeyteen, kun ei enää välttämättä saa samanlaista huomiota eikä kosketusta.
Transformaatiot ovat retriiteillä isoja, jolloin tunteiden koko kirjo on käytävä läpi pystyäkseen katsomaan omaan pimeyteen sekä puhumaan sydämen totuutta.

KAUAN SIELUN PIMEÄ YÖ KESTÄÄ?

Sielun pimeä yö voi olla ohikiitävä hetki tai pidempi prosessi. Jokainen meistä laitetaan elämässä polvilleen – tavalla tai toisella. Joskus voi tuntua, että pimeyden ajanjakso kestää pitkiä aikoja, ettei löydä ulospääsyä. Jokainen sekunti, minuutti tai päivä odottaa antautumista, heittäytymistä ulos kontrollista, luottaen oman valon näkemiseen.

MITEN TOIMIA JOS KUMPPANI KÄY LÄPI SIELUN PIMEÄÄ YÖTÄ?

Mitä enemmän löytää sisintä, todellista itseään, saattaa jopa läheinen ihminen joutua vierestä näkemään, kuinka sielun pimeän yön kamppailua käyvä läheinen muuttuu. Läheinen saattaa tuntua jopa vieraalta, mikäli ihmissuhteessa on totuttu tiettyyn dynamiikkaan, sillä se muuttuu kun oma voima astuu sisään kehoon ja mieleen pimeyden jakson jälkeen.

Pyydän aina kaikkia retriittiläisiä/traumanpurussa olleita kotiin päästyään prosessoimaan, kyseenalaistamaan ja tutkimaan rehellisesti asioita, jotka ovat nousseet pintaan hoidoissa.
Usein se on kivuliasta henkisesti ja fyysisesti.

Parasta mitä läheinen voi tehdä tuolloin, jos trauma/tapahtuma/asia nousee voimakkaasti toisen silmien eteen, on kuunnella, olla läsnä ja ottaa sydämellä vastaan mahdolliset purkaukset, antaa turvaa ja tukea.
Kun ihminen astuu omaan voimaan ja alkaa rakastamaan itseään, muuttuu kaikki parempaan suuntaan.

Parisuhteessa molempien on hyvä muistaa ymmärryksen merkitys ja nämä tietoisen ihmisen kivijalat:

1. Pysy omassa valossa tiedostaen mistä lähteestä valo tulee 🔥
2. Puhu oman sydämen totuutta 🔥
3. Rakasta itseäsi 🔥

Meidät kaikki laitetaan elämässä polvilleen jossain kohtaa.
Olemme tulleet tänne laajentamaan kokemuksien kautta sielutietoisuuttamme, siksi nämä koettelemukset eteemme tuodaan.
Niistä selviää kyllä, kun pysyy sydämessä. Ja mikäli erkanee/horjahtaa ymmärryksestä, palaa tietoisesti horjahduksen jälkeen takaisin keskukseen.

Sielun pimeään yöhön kuuluu ns. romahdus ja hajoaminen kappaleiksi. Vain silloin voi syntyä uudelleen. Siksi sanonta: ”Mennä rikki syntyäkseen uudelleen” kuvaa upeasti koko prosessia.

Sielumme on inkarnoitunut tänne kokeakseen erilaisia tunteita, erilaisia kokemuksia ja tapahtumia.
Oppiakseen erillisyydestä ja sen seurauksista:
Vaikuttuakseen rakkauden parantavasta voimasta.

Se kaikista vaikein – oman itsemme pyyteetön rakastaminen – on romahduksen jälkeen suurin työmaa. Kun rakkaus ei enää tuota kipua, vaan iloa, on matkamme lähestynyt loppuaan ja uudet seikkailut kutsuvat.

Heitä kontrolli mäkeen, ota mitä vastaan tulee – tuli mitä tuli ja tulet olemaan kiitollinen, sydän täynnä rakkautta ja iloa rohkeudestasi elää täysillä:
Siksihän olet tänne tullut!

Halauksin, Marianne

PS. Päivä pitenee päivä päivältä pitkän pimeän talven jälkeen 😍