Elokuu 2023: Luomistyötä

Elokuu 2023: Luomistyötä

Olen mukana Hämeen Keskiaikafestivaaleilla takomieni WIIKINKI WOIMAKORUJEN kanssa ensimmäistä kertaa!

Tämä kesä huipentuu tulevana viikonloppuna Hämeen Keskiaikafestivaaleihin, joihin olen valmistautunut pitkään. Aloitin Mikko Moilasen pajalla takomisopiskelun hyppäämällä suoraan ahjon ja alasimen väliin, kirjaimellisesti raakaan takomiseen.

Suunnittelemani WIIKINKI WOIMAKORUT ovat täynnä luomisen iloa ja alkuvoimaa, jonka tuntee kun korun ottaa käteen. Jokainen rautakoru on tehty rakkaudesta Äiti Maahan, joka antaa meille aarteitaan, kuten rautamalmia, josta on aikojen alusta asti syntynyt käsityönä metsästysvälineitä kuten puukkoja, ansoja, miekkoja, keihäitä sekä myös koruja, koristeita ja monenlaisia hyötytarvikkeita.
Taotussa esineessä on erityinen voima.

Kädentaitojen opiskelu, takominen on kuin meditaatiota. Tuntui heti, että sielu muisti tehneensä tätä joskus aiemmin. Sepän takomistyö on ollut kärsivällisyysharjoittelua myös. Tulta ja rautaa ei voi jättää yksin, vaan haukan lailla on silmillä tarkkailtava tulta.
Työkalut tuntui omilta: Vasara tarttui käteen, niin kuin se olisi aina ollut siinä. Kaikki on sujunut hyvin luontevasti.

Tuli, tuo mielettömän kaunis, voimakas elementti, kesyttää ruostuneen metallin uuteen eloon ja saa raudan hehkumaan ja silloin on todellakin taottava, kun rauta on kuumaa.

Tarinaani sepän pajalla voi käydä katsomassa Instagramin profiilini kohokohdissa, jossa videoita pajalta.

Tervetuloa moikkaamaan WIIKINKI WOIMAKORUJEN äärelle Hämeen Keskiaikafestivaaleille.
Tule tutustumaan kädentaitoihin, alkukantaiseen luomistyöhön.
Paikkamme on viikinkikylän kupeessa.

Odotamme innolla viikonloppua!

WIIKINKITERVEISIN, Marianne
& WIIKINKI TEAM
Veera, Jenni, Suvi ja Vilma