Elokuu 2021: TERVEYSTEOT

Elokuu 2021: TERVEYSTEOT

Mitä muutoksia sinä olet tehnyt omassa elämässäsi oman hyvinvointisi eteen tänä aikana, jolloin erityisesti omalla immuniteetilla – eli sairauksien vastustuskyvyllä, on suuri merkitys.

FLUNSSASTA

Nykyaikana pidetään enemmän normaalina sitä, että joka vuosi sairastaa flunssan kuin sitä, ettei sairasta> tämä kertoo yhteiskunnan suhtautumisesta ja ajattelutavasta sairauksiin. Flunssa on aina oire siitä, että keho on liian kovilla, fyysisesti tai psyykkisesti, jolloin olisi syytä tutkia oman elämän kuormittavia asioita. Poista ylikuormittavat tekijät elämästäsi ja tulet huomaamaan, että stressi vähenee ja sen myötä flunssat ja liuta muitakin sairauksia poistuu. Eli kesä-, syys-, ja kesäflunssat eivät ole normaaleja, kaikille tulevia sairauksia, vaikka ne ovatkin valitettavasti täysin tuotteistettuja lääkeyhtiöitten tahoilta.

IHMISENÄ OLEMISEN HAASTAVUUS

Kun ihminen aloittaa tutkimaan itseään: Tunteitaan ja koko olemustaan, jolloin avautuu kuin sipulinkuori ja kun kerran on alkanut tutkimaan itseään, niin uteliaisuus itseänsä kohtaan kasvaa niin suureksi, ettei tutkimusta voi lopettaa. Miten tämä kaikki liittyy terveyteemme? Fyysisen terveyden lisäksi hyvinvointiin vaikuttava asia on mielen ja sielun hyvinvointi. Mielen ja sielun hyvinvointi tarkoittaa, että elää totuudellisesti itseään kohtaan ja se vaatii syvää rehellisyyttä itseään kohtaan. Jos elää omia arvojaan vastaan, ihminen sairastuu. Mitä terveystekoja voisimme tehdä itsellemme tässä haastavassa ajassa?

MITEN VAHVISTAA OMAA IMMUNITEETTIA?

Voisi yksinkertaistaa tämän, että tekemällä parempia valintoja omassa arjessa, kaikkien käsillä olevien asioiden suhteen.

Tässä muutamia pieniä vinkkejä, jotka olen itse kokenut hyviksi, kun olen tehnyt vähän parempia valintoja:

VEHNÄJAUHO>>> Spelttijauho
HIENO PÖYTÄSUOLA>>> Raffinoimaton raakasuola
VESIJOHTOVESI>>> Lähdevesi, vedensuodatin
PETIVAATTEET, PEITTO>>> Pellavalakanat ja painopeitto 9kg ja uniyökirja, johon heti herättyä kirjoitan unen, jota ei muuten muista muutamien minuuttien päästä
HUONEILMA>>> Diffuuseri ja aromaattiset öljyt
VAATTEET>>> Vain mukavia vaatteita
KAVERIT, YSTÄVÄT>>> Ystävyyssuhteet, jotka koin yksipuolisina, hiipuivat, kun lopetin suhteen yksipuolisen ylläpitämisen
TV>>> Otin TV:n pois seinältä kokonaan, netin kautta olen katsonut joitakin leffoja, sarjoja joskus
RADIO>>> Lopetin radion kuuntelun
KAHVI>>> Kofeiiniton kahvi, tee
KENGÄT>>> Kesällä mahdollisimman paljon paljain jaloin, talvella villasukissa (ja kesälläkin)
FLUORILLINEN HAMMASTAHNA>>> Kookosöljyä+ruokasoodaa, fluoritonta hammastahnaa, hiiltä
KAUPUNKI>>> Maalle. Tämä varsinainen muuttamien maalle on vielä haaveilun vaiheessa, mutta aluksi enemmän ajanviettoa mökillä
PURKKA>>> Kokonaan pois tai muovitonta purkkaa tarpeen tullen
KASVOVOITEET>>> Porkkanakehäkukkaöljy, kookosöljy
AURINKOVOITEET>>> Kookosöljyä iholle ja suoraan kovassa auringonvalossa vähemmän aikaa, varjoon ja vaatteilla, päähineillä suojaa
BLUETOOTH>>>Johdolliset kuulokkeet
RASVATON MAITO>>> Täysmaitoon, punaiseen maitoon
KEINOVALOSAASTE>>> Kokeile olla vähemmän varsinkin sinivalossa. Pois kännykästä aina välillä. Kokeile hämärämpää valaistusta. Silmät tottuu ja mukautuu ja hämärä on niin tunnelmallista. Elävä tuli antaa kaunista valoa.
MELUSAASTE>>> Kokeile olla hiljaisuudessa. Yllätyt, kuinka sisin haluaa keskustella kanssasi, mutta et kuule sitä, jos olet ympäröitynä TV, radio ym. äänillä. Nämä ovat myös tunnetusti pakokeinoja, ettei tarvitsisikaan kuunnella sisintään.
MEIKIT, EHOSTAMINEN>>> Luomumeikit, kaunis päivetys iholla.
LÄÄKKEET>>> Lääkkeetön elämä. Olen ottanut tulehduskipulääkettä viimeksi vuonna 2017, kun sairastin silloin A-viruksen. On hyvä muistaa, että lääkkeillä on toki joskus paikkansa, mutta jos kipulääkkeitä napsii usein kuin karkkeja kuukausittain, on syytä tutkia omaa lääkkeiden käyttötapojaan. Lääkkeet kuormittavat myös maksaa, joten reseptivapaat lääkkeet eivät ole vaarattomia, vaikka niitä voi ostaa vapaasti.

Ja sitten vielä näitä lisäämällä saa paljon hyviä kokemuksia ja edistää omaa terveyttä paljon:

KYLMÄVESIUINTI – Pulahdus kylmään veteen vähintään kerran pari viikossa tekee hyvää.
ITSETUTKISKELU – Pysähtyminen itsensä äärelle, sisimmän kuunteleminen, tiedostaminen– kuka olen, mitä haluan elämältäni, mikä on tämän elämäni merkitys
ARVOT – Elä omien arvojen mukaisesti.
LUONTOYHTEYS – Kävely ja oleskelu luonnossa. Puunhalaus antaa uskomatonta iloa. Tänä syksynä olen löytänyt suoretket, joita olen tehnyt jo muutaman ja täytyy kyllä sanoa, että kolme tuntia suolla vie tuhatvuotisen
ITSENSÄ RAKASTAMINEN – Itsensä asettaminen ensimmäiseksi. Itsensä hyväksyminen.
KEHOTIETOISUUDEN TOTEUTTAMINEN KÄYTÄNNÖSSÄ – Oikea itselle sopiva syöminen, sopiva uni ja levon määrä, balanssi työn ja vapaa-ajan kanssa, mieleinen fyysinen tekeminen.
VILLIYRTTIEN LISÄÄMINEN RUOKAAN – Siankärsämö ja nokkonen ovat minun ehdottomat ykköset. Villiyrttejä on niin paljon, joten tutustu niihin ihmeessä ja löydä omat suosikkisi.
NEGATIIVISUUDEN KIERTEEN KATKAISEMINEN AJATTELUN TASOLLA – Älä myrkytä ajatuksiasi negatiivisuudella, sillä siitä voi tulla huomaamatta tapa. Ärtymyksen hiivittyä kehoon, yksi syvähengitys laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Toki vihainen saa ja pitääkin olla, kun kokee epäoikeudenmukaisuutta ja vääryyttä, eikä ikäviä tunteita kannata padota sisäänsä, mutta ajattelukyky on parempi, kun ottaa kerran happea sisään ja saa muutaman sekunnin aikaa ottaa tunteet haltuun, osaa toimia paremmin rakentavasti. Tämä on hyvin haasteellinen temperamenttiselle luonteelle, mutta aah niin palkitsevaa, kun triggeröinnin syyn perkaa ja löytää selityksen ja ymmärryksen ja sitä kautta oppii toimimaan itselleen parhaalla mahdollisella tavalla.
PELON KOHTAAMINEN – Tee asioita, jotka pelottaa. Tunne pelko kehossasi ja vapauta itsesi pelosta kohtaamalla se.
KIINNOSTUS AIVOJEN KUNNOSTA – Aivoruokaa keholle.
INKIVÄÄRISHOTTI – Joka aamu terveysshotti. Vaihtoehtoja löytyy, monipuolisia supershotteja löytyy monia: TYRNISHOTTI, MUSTIKKASHOTTI, KARPALOSHOTTI.
KIMCHI – Suolistoruokaa. Probiootit, entsyymit. Suoliston toiminta on terveyden peruspilareita.
MAKSAN KUNTO – Rasvamaksan syntymisen ehkäisy>>> Ravinto, juominen, liikunta ja tunteet tarkasteluun.
SENSUROIDUT PUHUJAT – Kuuntele ja lue mahdollisimman monipuolisesti erilaista informaatiota jakavia. Sensuuri on tällä hetkellä maailmassa kovinta ikinä, mikä herättää kiinnostusta maailmassa vallalla oleviin tapahtumiin. Lue, tutki ja kyseenalaista.
HYMY – Ilo tuo hyvänolon hormoneja kehoon, jolloin on melkein mahdoton olla huonolla tuulella. Hymyile ja halaa paljon, myös itseäsi <3

Tässä luettelin terveystekoja, jotka ovat auttaneet itseäni ja näissä voi olla myös sinun elämää parantavia asioita.
Mieliteot ovat toki ihmisen elämään kuuluvia eikä aina paras vaihtoehto ole aina mahdollista, mutta valinta kerrallaan, kun huomaa kokonaisvaltaisen olon parantuvan, alkaa pikkuhiljaa toimimaan itsensä parhaaksi yhä useammin. Hyvinvointi koostuu pienistä yksittäisistä osista, olemme psykofyysisiä kokonaisuuksia, jolloin juuri pienimmilläkin osilla on merkitys.

PYSYTÄÄN TERVEINÄ =)

Halausterveisin, Marianne